Parkeersensoreninbouwen.nl bouwt parkeersensoren in bij vrijwel alle nieuwe en gebruikte auto's, op kleur gespoten, in Amersfoort en op locatie, voor vaak de helft van de gangbare prijs; vanaf € 200.

home
informatie / sets
keuzehulp
afspraak maken
Foto's van voorbeelden.
F.A.Q. / Veelgestelde vragen
werkwijze bij het inbouwen van parkeersensoren
garantie en voorwaarden
Lees de bevindingen van klanten of plaats zelf een reactie.
obd-diagnose / analyse (1 en 2)
Links en Linkpartners van Parkeersensoreninbouwen.nl.
Nieuws van specialist Parkeersensoreninbouwen.nl
contact
Verkoop van losse sets en onderdelen.

 

Zie video's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Youtube. Zie advertenties van Parkeersensoreninbouwen.nl op Marktplaats. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Twitter. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Google Plus. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op LinkedIn.
Zie foto's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Pinterest. Zie foto's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Picasa. Lees of schrijf een review over Parkeersensoreninbouwen.nl op Yelp

Scan onze url; Parkeersensoren + inbouwen. Voorkom parkeerschade, vergemakkelijk inparkeren. Vrijwel altijd achteraf mogelijk vanaf 200 euro. In achterbumper en voorbumper. Ook op locatie en losse verkoop. (klik om te vergroten) Bij Parkeersensoreninbouwen.nl kunt u eenvoudig, snel, veilig online betalen met iDeal, via Mollie.

Wij importeren zelf onze sets en onderdelen bij de fabrikant Viracle in China. De materialen van deze electronica-fabrikant, die gespecialiseerd is in parkeersystemen, zijn CE- (Europa), RoHS-, en E-mark gecertificeerd. Mede door onze eigen inkoop zijn onze prijzen laag en is de kwaliteit hoog.
Parkeersets en -onderdelen van PI-nl zijn CE-, RoHS- en E-mark gecertificeerd.

ga naar mobiele site

U kunt bij Parkeersensoreninbouwen.nl met pin betalen.

Spuitwerk dat door onze partner-spuiterij wordt uitgevoerd, valt onder het FOCWA-keurmerk.

Gratis WiFi bij Parkeersensoreninbouwen.nl

Webshop-artikelen worden doorgaans in twee werkdagen bezorgd door DHL.
Webshop-artikelen worden doorgaans
in twee werkdagen bezorgd door DHL.

Parkeersensoreninbouwen.nl: parkeerset / parkeersensoren set F

 

Set F: Kentekenplaat-camera + Parkeersensoren + Spiegeldisplay

Parkeersensoreninbouwen.nl verkoopt en monteert een alles-in-één set, die bestaat uit vier sensoren, een kentekenplaathouder met parkeercamera, geluid (pieper), én een spiegel-display met 4.3" beeld ineen!

Parkeersensoren-set F: Kentekenplaatcamera, sensoren, geluid, spiegel-display met beeld

Uw eigen kentekenplaathouder wordt verwijderd en de nieuwe kentekenplaathouder met parkeercamera wordt gemonteerd.

Vanaf september 2014 verkoopt Parkeersensoreninbouwen.nl een set, die bestaat uit vier sensoren, een parkeercamera, én een spiegel-scherm ineen.

Let op: deze set is bedoeld voor sedans. PI-nl monteert deze set, wanneer uw eigen kentekenplaathouder aan de bumper, chassis, of kofferklep gemonteerd is.

Waarom monteert PI-nl set F niet bij stationwagens of hatch-backs?
Bij montage aan de achterklep kan het zijn dat het niet gemakkelijk of in het slechtste geval zelfs helemaal niet lukt om de (dikke) tulpaansluiting van de camera-bekabeling van de camera via de holle ruimten van de achterklep en de 'slurf'
tussen de klep en de auto, uiteindelijk het dak van de auto (en verder) in te krijgen.

Een goed alternatief is overigens set D!

 

Dit systeem lijkt dus op set C met de spiegel, maar nu verschijnt bij achteruit rijden in de (iets dikkere) spiegel ook beeld van wat achter u is. In combinatie met de led-weergave van de afstanden van de sensoren, is dit een zeer veilig systeem.

Bijkomend voordeel is dat als u naast parkeersensoren ook een camera wilt, u deze dus niet meer apart hoeft te kopen en in te laten bouwen, maar dat u nu een alles-in-een set kunt kopen, die zeer scherp geprijsd is.

 

Zelf inbouwen? Vergeet dan niet om meteen ook twee of vier kentekenplaatschroeven met geel kapje te bestellen!

 

BESTELLEN / KOPEN | INBOUW-AFSPRAAK MAKEN | HOME

 

 

Toelichting: alles-in-één parkeerset F bestaat uit een spiegel-display ('overzet-spiegel') met daarin 4.3" beeld. De set bevat verder vier 'dunne' parkeersensoren (standaard glanzend zwart), een kentekenplaatcamera (waarmee u uw eigen kentekenplaathouder vervangt), een pieper, stroom- en videodraden, een gatenboor, een control-unit, een dubbelzijde tape (om de control-unit mee vast te plakken), en een handleiding met informatie en inbouwtips.

Wanneer u achteruit gaat rijden, verschijnt het beeld in uw spiegel en begint de pieper van de parkeersensoren te piepen. De buzzer piept sneller als u dichterbij een object komt. De afstand wordt ook in beeld weergegeven, evenals hulplijnen. De camera kan omhoog/omlaag versteld worden. Ook kan de kentekenplaathouder ondersteboven gemonteerd worden (en het beeld digitaal omgedraaid worden).

 

N.B. Heeft uw auto geen binnenspiegel, maar wilt u toch een set met spiegeldisplay gaan gebruiken? Geen probleem, bestel dan meteen de losse binnenspiegel met zuignap, die PI-nl levert!

 

Alle sets F worden door Parkeersensoreninbouwen.nl vooraf getest, vandaar dat de doos al open is geweest.

Aansluiten Set F:
Eén uiteinde van de AV-kabel met de gele tulpstekker aansluiten aan de tulp-stekker van kentekenplaatcamera, één uiteinde van de kabel met de gele tulpstekker aansluiten op het 'verlengsnoer' aan de tulpstekker. Het 'verlengsnoer' aansluiten met gele tulpstekker op de tulpstekker van de spiegel-display. Stroom aansluiten achtereenvolgens op de spiegel-display, daarna op de control-unit, daarna pas op de kentekenplaat-camera. Het kan een seconde duren voordat er beeld verschijnt in de spiegel-display.

Verschijnt er geen beeld? Dan heeft u de beeldkabel of de camerakabel niet aan de juiste andere kabelplug aangesloten, of staat er -standaard of vanwege een aanwezig canbus-systeem- 13,4 volt of meer op de bedrading en zet de spiegel of camera zich uit zelfbescherming uit. U dient in dat laatste geval dan een converter/omvormer of een relais-set toe te voegen.

 

LET OP: op de zijkant van de control-box zit een 'QC Passed' (Quality Check Passed) stickertje. Dit houdt in alle onderdelen apart, maar ook de set als werkelijke set zoals ie in de doos zit, getest is in de fabriek.
Als u het stickertje verwijdert, ziet u een wit stelschroefje zitten. Deze kan gebruikt worden om de 'gevoeligheid' van het systeem wat aan te passen, bijv. door de set scherper te laten kijken en feller te reageren, of juist iets minder ruim te laten kijken en wat matter te reageren. Verander dit niet als er geen noodzaak toe is! Vanuit de fabriek staat de stelschroef soms nog in een uiterst linker- of uiterst rechterstand. PI-nl controleert alle sets en control-units die PI-nl inbouwt en zet de stelschroef in de neutrale stand als dat nodig is. Bij losse verkoop gebeurt dat niet. Controleer daarom bij aanschaf zelf voor de zekerheid even of de stelschroef inderdaad in de neutrale, horizontale stand staat.

 

Aansluiten op eigen beeldscherm
Stel dat u in uw auto een RNS 510-scherm of ander beeldscherm in de middenconsole of elders heeft, of een los beeldscherm, kan de camera van set D of F daar dan op aangesloten worden?

Noodzakelijk is a) dat op uw scherm een 'tulp-stekker'-ingang (= 'video input') zit, waar de gele tulp-stekker van de set op aangesloten wordt. En b) dat u zelf die ingang bereikbaar maakt, door het scherm vooraf los of toegankelijk te maken.Ja, dat kan! Voorheen kon dat soms niet, maar sinds herfst 2015 kan dat met deze set meestal wel! Noodzakelijk is a) dat op uw scherm een 'tulp-stekker'-ingang (= 'video input') zit, waar de gele tulp-stekker van de set op aangesloten wordt. En b) dat u zelf die ingang bereikbaar maakt, door het scherm vooraf los of toegankelijk te maken.
Op uw beeldscherm krijgt u -net als bij de spiegeldisplay- het beeld naar achteren te zien, plus de afstand tot een object. De montage van de set is verder identiek aan de set waarbij u de spiegeldisplay zou gebruiken.
Tot slot nog dit: als u in de webshop een set D/F bestelt zonder spiegeldisplay, ontvangt u € 10 korting!

Aansluiten op extern monitorscherm
Zoals u op de site kunt lezen, is een set D of F van Parkeersensoreninbouwen.nl, standaard voorzien van een spiegeldisplay, doorgaans ook aan te sluiten op een eigen scherm, bijvoorbeeld het scherm in het dashboard (zie FAQ voor de voorwaarden). PI-nl gaat als extra optie daarnaast binnenkort (tussen lente en zomer) ook van onze eigen fabrikant een los TFT monitor-scherm met 4.3" (10,9 cm diagonaal) beeld verkopen en toepassen. U kunt tegen een kleine bijbetaling dan voor dit losse scherm kiezen i.p.v. de spiegeldisplay.Set D, F of I van Parkeersensoreninbouwen.nl, die standaard voorzien is van een spiegeldisplay, kan als alternatief ook gekoppeld worden aan een los TFT monitor-scherm met 4.3" (10,9 cm diagonaal) beeldscherm van onze eigen fabrikant. U kunt tegen een kleine bijbetaling dan voor dit losse scherm kiezen i.p.v. de spiegeldisplay.

 

OPTIE: Alleen camera en display, geen sensoren
Wij raden het niet aan -omdat de sensoren ons inziens juist de basis vormen van een goed parkeersysteem-, maar voor wie het per se wil, is er de mogelijkheid om set F in te laten bouwen met alleen de (kentekenplaat =)camera en de spiegeldisplay (of naar eigen beeldscherm, of op een losse monitor). Aangezien er geen sensoren ingebouwd hoeven te worden, ligt de prijs inclusief inbouw dan iets lager.

OPTIE: inbouwen in voorbumper
Hiervoor hebben wij een set met andere interne bekabeling. Wanneer u namelijk de kentekenplaatcamera van deze pagina op uw voorbumper zou monteren, dan zou u het beeld in de spiegeldisplay, monitor, of scherm, gespiegeld te zien krijgen! Daarom kunt u op het Afspraak-formulier specifiek de set/inbouw voor de voorbumper aanklikken, en kunt u ook in de webshop een 'kentekenplaatcamera-voor-voorbumper' aanklikken en bestellen.

 

- sensoren dienen altijd minimaal 50 cm (en max. 65 cm) boven het wegdek geplaatst te worden
- sensoren dienen horizontaal recht naar achteren te kijken
- alle vier de sensoren dienen qua hoogte naar hetzelfde punt te kijken
- de vier sensoren dienen qua scangebied elkaar te overlappen

 

BESTELLEN / KOPEN | INBOUW-AFSPRAAK MAKEN |

 

Aansluitschema's electra (en canbus en 14 volt):

Klik op de foto om naar de uitvergroting te gaan.

Klik op de foto of HIER om naar de uitvergroting te gaan.

 

HOME | informatie | keuzehulp | afspraak maken | foto's | FAQ | werkwijze |

garantie & vwd. | recensies | obd | links | nieuws | contact | webshop |

 


355 Automotive: producten en diensten voor de autobranche.

Geen parkeersensoren? Kijk hoe deze meneer parkeert...

  Parkeersensoreninbouwen.nl is een geregistreerde merk- en bedrijfsnaam; 'parkeersensoreninbouwen' en parkeersensoreninbouwen.nl' zijn derhalve termen die gekoppeld zijn aan de merk-, bedrijfs- en websitenaam. Misbruik, zoals ongeoorloofd gebruiken van exact dezelfde terminologie, of terminologie die ogenschijnlijk specifiek voor winstbejag is bedoeld, bijv. in eigen url-, merk-, bedrijfs-, of website-namen, is juridisch gezien onrechtmatig en wordt bestraft.
dochter van
355 Automotive

parkeren zonder
parkeersensoren...