Parkeersensoreninbouwen.nl bouwt parkeersensoren in bij vrijwel alle nieuwe en gebruikte auto's, op kleur gespoten, in Amersfoort en op locatie, voor vaak de helft van de gangbare prijs; vanaf € 200.

home
informatie / sets
keuzehulp
afspraak maken
Foto's van voorbeelden.
F.A.Q. / Veelgestelde vragen
werkwijze bij het inbouwen van parkeersensoren
garantie en voorwaarden
Lees de bevindingen van klanten of plaats zelf een reactie.
obd-diagnose / analyse (1 en 2)
Links en Linkpartners van Parkeersensoreninbouwen.nl.
Nieuws van specialist Parkeersensoreninbouwen.nl
contact
Verkoop van losse sets en onderdelen.

 

Zie video's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Youtube. Zie advertenties van Parkeersensoreninbouwen.nl op Marktplaats. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Twitter. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Google Plus. Volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op LinkedIn.
Zie foto's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Pinterest. Zie foto's en volg nieuws en info van Parkeersensoreninbouwen.nl op Picasa. Lees of schrijf een review over Parkeersensoreninbouwen.nl op Yelp

Scan onze url; Parkeersensoren + inbouwen. Voorkom parkeerschade, vergemakkelijk inparkeren. Vrijwel altijd achteraf mogelijk vanaf 200 euro. In achterbumper en voorbumper. Ook op locatie en losse verkoop. (klik om te vergroten) Bij Parkeersensoreninbouwen.nl kunt u eenvoudig, snel, veilig online betalen met iDeal, via Mollie.

Wij importeren zelf onze sets en onderdelen bij de fabrikant Viracle in China. De materialen van deze electronica-fabrikant, die gespecialiseerd is in parkeersystemen, zijn CE- (Europa), RoHS-, en E-mark gecertificeerd. Mede door onze eigen inkoop zijn onze prijzen laag en is de kwaliteit hoog.
Parkeersets en -onderdelen van PI-nl zijn CE-, RoHS- en E-mark gecertificeerd.

ga naar mobiele site

U kunt bij Parkeersensoreninbouwen.nl met pin betalen.

Spuitwerk dat door onze partner-spuiterij wordt uitgevoerd, valt onder het FOCWA-keurmerk.

Gratis WiFi bij Parkeersensoreninbouwen.nl

Webshop-artikelen worden doorgaans in twee werkdagen bezorgd door DHL.
Webshop-artikelen worden doorgaans
in twee werkdagen bezorgd door DHL.

Parkeersensoreninbouwen.nl: maxi-stroomomvormer / maxi dc-dc-converter (1,2 Amp)

(van 13,6 volt tot max. 24 volt omvormen naar 12 volt)

DC-DC-converter / stroomomvormer (van 24 tot 10,5 volt omvormen naar 12 volt e.a.)

Toelichting: wanneer u een parkeersysteem inbouwt, maar uw auto levert met draaiende motor te veel stroomspanning (13,2 volt tot bijv. 14,5 volt), dan kan het zijn dat de parkeerset niet werkt omdat er te veel spanning is, of omdat ie doorbrandt of zichzelf uit zet om doorbranden te voorkomen, of dat de display telkens een foutmeldingscode geeft (waardoor de werkelijke afstanden niet meer getoond worden) of lelijk of geen beeld geeft.
PI-nl heeft dan als oplossing een maxi-stroomomvormer ('dc-dc-converter'), die op de stroomtoevoer wordt geplaatst, en die bij 13,6 volt of hoger -hetgeen bijvoorbeeld regelmatig voorkomt bij auto's met een canbus-systeem- kan omzetten naar een constante 12 volt spanning die het apparaat verlaat.
Wanneer de spanning tussen 13,2 volt en 13,6 volt zit, kunt u normaliter een mini-omvormer gebruiken.

Wanneer een omvormer is toegevoegd, wordt er precies nog 12 volt naar de set (of set-onderdelen) gebracht. De set zal geen last meer hebben van overbelasting en daarom ook geen foutmeldingscodes geven. Heeft u dan wel nog last van slecht beeld? Dan is de oorzaak waarschijnlijk dat er alsnog wat interferentie (beeldstoring) doordringt in de kabel. Probeer dit dan in eerste instantie goedkoop en eenvoudig op te lossen met een ontstoringsfilter dat wij verkopen. Werkt dit niet, of niet voldoende, dan kan het zijn dat er een electromagnetisch spanningsveld rond de bekabeling hangt, wat voor kan komen bij bijvoorbeeld de recente Volkswagen Polo, Mercedes-Benz Vito, Peugeot 308 SW, Audi TT, en dat doordringt in de video-kabel van de parkeerset. Dit kan verholpen worden door de standaard video-kabel te vervangen door onderstaande 5 meter lange 'digital coax double shielded gold plated cinch' kabel, die voorzien is van extra dikke dubbele bescherming / voering, extra dikke behuizing, vergulde contactpunten, enz. We kunnen geen honderd procent garantie geven, maar deze dure, professionele kabel zou bestand moeten zijn tegen invloeden van buitenaf, waardoor er geen storing op de kabel komt en het videobeeld optimaal is.

LET OP: Een maxi-omvormer creëert een klein electro-magnetisch veld, waardoor de control-unit (computer) gestoord kan worden als die te dicht in de buurt zit, hetgeen resulteert in meldcodes (bijv. 0.9) in de display of een pieper die aan gaat! Plaats daarom altijd de maxi-omvormer en de control-unit minimaal 20 cm uit elkaar!
Bij een mini-omvormer is dit niet het geval.

LET OP:
- Bij de ingaande bedrading op de huls plaatst PI-nl een draadconnector met daarop een '-' geschreven (dat is de aarde-/massa-draad) en een draadconnector met daarop een '+' geschreven (dat is de plus-/spannings-draad). Deze connectors koppelt u (met of zonder verlengdraden ertussen) aan de + en - van uw achteruitrijlicht.
- Bij de uitgaande bedrading van de omvormer is de zwarte draad de aardedraad / massa (-), en de witte draad de stroomtoevoer-draad (+).
- Als de maxi-omvormer correct is aangesloten, dan zal deze een rood controlelampje laten branden wanneer de auto in zijn achteruit staat. Als hij niet correct is aangesloten en de polariteit is bijv. omgewisseld, dan zal de maxi-omvormer direct doorbranden.

TIP: Omvormers dienen op een droge plaats gebruikt te worden. Sowieso dienen uiteraard kabelverbindingen waterdicht te zijn gemaakt, als daar vocht (water of condens) bij kan komen. De maxi-omvormer dient enerzijds beschermd te zijn tegen vocht, maar mag anderszijds niet geheel ingepakt of ingetaped worden, omdat hij moet kunnen 'ademen', hij moet eventuele warmte kwijt kunnen. In principe dienen omvormers daarom altijd in de auto geplaatst te worden, niet daarbuiten, tenzij ze buiten in een waterdichte behuizing worden geplaatst.

---

LET OP: Bovenstaande maxi-omvormer is geschikt tot een output van 1,2 Ampére. Indien dat voor uw auto of apparatuur zwaarder is dan nodig, heeft PI-nl ook nog een omvormer met een output van 0,5 Ampére:

Parkeersensoreninbouwen.nl: stroomomvormer / mini dc-dc-converter, van 13,5 tot 24 volt omvormen naar 12 volt.

 

BESTELLEN / KOPEN | INBOUW-AFSPRAAK MAKEN |

 

terug

 

HOME | informatie | keuzehulp | afspraak maken | foto's | FAQ | werkwijze |

garantie & vwd. | recensies | obd | links | nieuws | contact | webshop |

 355 Automotive: producten en diensten voor de autobranche.

Geen parkeersensoren? Kijk hoe deze meneer parkeert...

  Parkeersensoreninbouwen.nl is een geregistreerde merk- en bedrijfsnaam; 'parkeersensoreninbouwen' en parkeersensoreninbouwen.nl' zijn derhalve termen die gekoppeld zijn aan de merk-, bedrijfs- en websitenaam. Misbruik, zoals ongeoorloofd gebruiken van exact dezelfde terminologie, of terminologie die ogenschijnlijk specifiek voor winstbejag is bedoeld, bijv. in eigen url-, merk-, bedrijfs-, of website-namen, is juridisch gezien onrechtmatig en wordt bestraft.
dochter van
355 Automotive

parkeren zonder
parkeersensoren...